Maakt leren leuk!

Kindercommissie

De Kindercommissie van het schooljaar 2022-2023 bestaat uit:
Ravi, Aniek, Hugo, Koen, Vivian en Florian.


DE KINDERCOMMISSIE VAN SCHOOLJAAR 2020-2021


Tijdens de eerste vergadering van de kindercommissie van dit schooljaar hebben we eerst kennisgemaakt met elkaar. Er zijn afspraken gemaakt, zoals: je luistert naar elkaar en laat elkaar uitpraten. Daarna hebben we besproken welke zaken de kindercommissie dit schooljaar graag wil doen. Een aantal punten van vorig schooljaar is blijven liggen, doordat de kinderen door de coronamaatregelen een tijd niet op school zijn geweest. Een voorbeeld hiervan is het gescheiden inzamelen van afval, maar ook het zomerfeest mét de opening van het schoolplein. Door de coronamaatregelen kon dit feest helaas niet doorgaan. Deze punten pakken we dit schooljaar weer op. Er is al een gesprek geweest met twee leden van de commissie en een mevrouw van het schoonmaakbedrijf over het inzamelen van afval. Het was een mooi gesprek, waarbij de leden kritische vragen stelden: 'Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost dat? Hoe ziet het eruit?' 
 
De leden dit schooljaar zijn Noah, Bernard, Anneke, Nikki, Yessica en Chayenne-Jenaya.
Hieronder stellen zij zich aan u voor:
Jo, ik ben Noah , 11 jaar en zit in groep 8. Ik zit in de kindercommissie, omdat ik dingen zei terwijl ik dacht dat het niet waar was.  
Huts, ik ben Bernard ik ben 11 jaar en zit in groep 8. Ik zit in de kindercommissie, omdat ik een goede mening heb.  
Hoi, ik ben Anneke ik ben 11 jaar en zit in groep 8. Ik zit in de kindercommissie, omdat ik mijn mening moet leren uitspreken.
Hoi, ik ben Nikki ik ben 10 jaar en zit in groep 7. Ik zit in de kindercommissie, omdat ik mijn mening moet leren uitspreken.
Hoi, ik ben Yessica en ik ben 11 jaar en zit in groep 7. Ik zit in de kindercommissie, omdat ik al veel met de moestuin doe.
Hoi, Ik ben Chayenne-Jenaya, 11 jaar en zit in groep 8. Ik zit in de kindercommissie, omdat ik mijn mening moet leren uitspreken. De kindercommissie van schooljaar 2019-2020 


De nieuwe kindercommissie is gekozen. De leden stellen zich hieronder aan u voor:

Ruben: Ik ben 11 jaar en zit in groep 8. Ik wilde in de Kindercommissie omdat ik graag mee wil denken om de school op een leuke manier beter te maken.
Noah: Ik ben Noah en ik ben 10 jaar. Wat ik wil bereiken, is dat ik goed kan samenwerken met iedereen.
Muriël: Ik ben Muriël en ik ben 10 jaar. Wat ik wil bereiken is dat ik vaker mijn mening zeg.
CJ: Ik ben CJ en ik ben 10 jaar. Wat ik wil bereiken is dat ik duidelijk zeg wat ik wil.
Mees: Ik ben Mees, ik ben 12 jaar en ik zit nu voor het 2e jaar in de kindercommissie. Ik vind het leuk om over de school te praten. Mijn leerpunten zijn: Als ik een idee heb moet ik leren dat ik het kort moet zeggen in plaats van het languit te zeggen.
Asmae: Ik ben Asmae en ik ben 11 jaar. Ik zit voor mijn 2e jaar in de kindercommissie en ik vind het leuk om mee te helpen aan ideeën en plannen over de school.De kindercommissie van schooljaar 2018-2019 
In de commissie zitten twee oud-leden en vier nieuwe leden (één lid ontbreekt op de foto).Hieronder stellen zij zich aan u voor:
Ik ben Mees. Ik ben 11 jaar en ik zit in groep 7. Ik zit in de Kindercommissie, omdat ik meestal wel goeie ideeën heb en ik vind het best wel leuk om er over na te denken en te doen!
Ik ben Asmae. Ik ben 10 jaar. Ik zit in groep 7. Wat we dit schooljaar nog willen doen, is en een mooier schoolplein maken.
Ik heet Noor. Ik ben 11 jaar. Ik zit in groep 8. Wat we dit schooljaar nog willen doen is: een mooier schoolplein maken.
Ik heet Ruben, ik ben 10 jaar oud, ik zit in de kindercommissie, omdat ik vriend was van Mats en Nick.
Ik ben Eltjo uit groep 8. Mijn doel is een groener schoolplein te regelen.
Ik heet Sil en zit in groep 8. Ik ben gekozen omdat ik nog kan leren kort antwoord te geven en ik ben creatief.
 

De kindercommissie van schooljaar 2017-2018

Hoi, ik ben Janet ik zit in groep 8. Ik ben 10 jaar oud. En ik zit op atletiek en scouting.
Hoi, ik ben Jade en ik zit in groep 8. Ik ben 11 jaar.
Hoi, ik ben Yuna en ik zit in groep 8. Ik ben 11 jaar. En ik zit op voetbal en tennis.
Hoi, ik ben Mats, Ik ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8. En ik zit op voetbal.
Hoi, Ik ben Nick. Ik ben 11 jaar. Ik zit in groep 8. en ik zit op judo en tafeltennis.
Hoi, ik ben Ruben. Ik ben 9 jaar oud. Ik zit in groep 7. En ik zit op fitkids.
Hallo, ik ben Noor. Ik ben 10 jaar. Ik zit in groep 7. En ik zit op hockey en ballet.

Mededelingen september 2017

In de kindercommissie zijn we aan het vergaderen. En dingen voor de school aan het regelen. Zoals vorig jaar hebben we het hele Oeganda-project geregeld. En de sponsorloop hebben we helemaal bedacht. Ook hebben we natuurlijk nog de Ideeënbus waar ook vaders en moeders opa's en oma's ideeën in mogen doen. De kindercommissie bestaat uit zeven leerlingen uit groep 7/8. Dus iedereen maakt kans in groep 7 of 8. We hebben één keer in ongeveer drie of vier weken een vergadering met Barbara. En er mag een keer met een enkele vergadering ook iemand van groep 7 of 8 meekijken!
De kindercommissie


De kindercommissie van schooljaar 2016-2107

Groep 7/8 van onze school heeft een kindercommissie opgericht. Dit was een idee van een paar kinderen in onze groep. Nu is het echt gebeurd! De eerste kindercommissie van de school is een feit. Ieder jaar worden er vijf nieuwe kinderen geprikt van groep 7/8. Deze vijf kinderen gaan dan alle ideeën uitwerken en kijken of dat kan.  De andere kinderen mogen dan ook nog wel hun ideeën uiten. Daarvoor hebben we de ideeënbus; daar kunnen kinderen hun ideeën in doen en de kindercommissie gaat onderzoeken of dat mogelijk is en bedenkt er ideeën bij.  We hebben dan een vergadering  met de directeur. De eerste vergadering was op 28 maart 2017. Alle ideeën die wij (de kindercommissie) hebben, mogen we delen met de directeur. En we kunnen erover praten en discussiëren. Wij zijn blij dat wij de allereerste kindercommissie van de hele school mogen zijn.
 
De kindercommissie
Babet, Mats, Nick, Sabine en Sharel


Mededeling april 2017

De kindercommissie is langs alle groepen gegaan om zich voor te stellen en uit te leggen wat de kindercommissie op onze school doet. We hebben een brievenbus gemaakt die in de hal op school komt te hangen. Hierin mogen alle kinderen van de school een brief stoppen met ideeën en wensen voor de school. We hebben de kinderen ook verteld over het kinderkoor dat naar onze school gaat komen. We houden een sponsorloop en doen een flessenactie om geld in te zamelen voor het Afrikaanse kinderkoor. Helpt u mee?

Mededeling mei 2017

Wij willen u iets mededelen. We hebben een kindercommissie,
Dat houdt in dat we dingen voor de school regelen en voor de kinderen.
De kindercommissie bestaat uit 5 kinderen van groep 7/8.
Sabine, Sharel, Babet, Nick en Mats.
Donderdag 15 juni komt er een kinderkoor uit Oeganda naar onze school. Ze gaan dan workshops aan ons geven.
We houden een actie om geld in te zamelen voor dit koor. Dus houden we een flessenactie.
Als u thuis lege flessen heeft zou het fijn zijn om die op school in te leveren. We hebben hiervoor een speciale plek in de hal gemaakt.
Het geld van de flessen gaat naar de kinderen uit Oeganda.
Donderdag 15 juni is om 15.00 uur op het schoolplein van Montessorischool Haaksbergen een marktje van het kinderkoor uit Oeganda. Ze zullen dan ook optreden.
Iedereen mag naar deze markt komen!
U kunt er dingen kopen van één tot tien euro.
Wij hopen dat u allemaal komt!


Mededelingen juni 2017

KINDERKOOR OEGANDA 1
Donderdag 15 juni mogen wij het kinderkoor uit Oeganda verwelkomen. Inmiddels zijn we lege flessen aan het inzamelen. Dit kan tot en met woensdag 14 juni. We hebben al meer dan 50 euro ingezameld! Hiervoor hebben we twee grote karren geleend van de Plus. Eén kar staat in het halletje bij binnenkomst van de school.
Op vrijdagochtend 9 juni hielden we een sponsorloop op school. Alle kinderen van de school hebben veel rondjes gelopen om geld in te zamelen. We verwachten de kinderen uit Oeganda een mooie bijdrage te kunnen overhandigen in ruil voor de muzikale workshops die ze ons gaan geven.
Wie hebben jullie al uitgenodigd voor het slotoptreden op donderdag 15 juni om 15.00 uur? We hopen dat er veel mensen komen. Er zijn kraampjes op het schoolplein waar je leuke spulletjes uit Afrika kunt kopen. Tip: neem contant geld mee. Als je iets leuks wilt kopen.

De kindercommissie


KINDERKOOR OEGANDA 2
Donderdag 15 juni was het kinderkoor uit Oeganda bij ons op school. Dit was een groot succes. We hebben veel geld opgehaald met lege flessen inzamelen en de sponsorloop. We hebben wel € 2.015,05 opgehaald voor de school in Oeganda. De hele ochtend kregen we workshops van de kinderen uit het koor. Ze leerden ons Afrikaanse dansen, spelletjes, gebruiken en nog veel meer. Het was niet alleen een hele gezellige dag, maar ook een hele leerzame.
 
Alle kinderen en ouders bedankt.
De kindercommissie

 
Een groot compliment voor de kindercommissie! Wat hebben ze alles goed georganiseerd. Van het bedenken tot het organiseren van de acties voor het goede doel en van het regelen van eten en drinken voor het koor tot aan het welkom laten voelen van onze gasten. We kregen grote complimenten van de kinderen en de begeleiders van het koor. Je zag dat iedereen zich welkom voelde.
Volgend schooljaar organiseert de oudercommissie een nieuwe actie voor een goed doel. De hulp van de kindercommissie kunnen ze hierbij vast goed inzetten.
In de Tubantia van afgelopen vrijdag staat een mooi artikel over onze school. Dit kunt u terugvinden op onze website en op FB.


 
 

Contact

Bezoekadres

Weertseriet 19

7481 BC Haaksbergen

053-5724076

Postadres

Weertseriet 19

7481 BC

Haaksbergen

E-mailadres

info@montessorihb.nl

Social Media

Facebook

Instagram